Tips

Bekijk buitenlandse films & series op Netflix in 4 stappen met een VPN

Over de hele wereld kijken we Netflix, maar dat betekend niet dat we allemaal dezelfde films en series kijken. Wat jij precies kan binge-watchen hangt namelijk af van waar je precies woont. Dat komt omdat Netflix verschillende licentie-rechten heeft die per land verschillen. 

Neem nu bijvoorbeeld The Office: een serie die je opnieuw kunt blíjven kijken. Als je een Nederlandse Netflix-account hebt kun je die inmiddels niet meer in de lijst terugvinden. Dus wat nu? Met een VPN-verbinding kun je alsnog deze fantastische comedy kijken, ook vanuit Nederland. In dit artikel leg ik uit hoe.

Wil je weten welke films en series in welk land te zijn bekijken? Check dan deze website voor een overzicht.

Laatste geüpdate: 29 Januari 2021

The Office (US) is niet meer te zien met Nederlandse Netflix, maar nog wel in 7 andere landen.

1. Neem een VPN abonnement

Heb je nog géén VPN-abonnement? Dan is het zaak dat je eerst een goede VPN-provider kiest. Niet alle VPN-providers zijn hiervoor geschikt, bij sommige providers ziet Netflix direct dat je een VPN gebruikt en zullen je films of series niet afspelen. Zorg er dan ook voor dat je:

 1. Een VPN kiest die succesvol Netflix-blokkades kan omzeilen.
 2. Dat de snelheid van de streaming servers die de VPN aanbiedt voldoende is.
 3. Dat je niet alleen een VPN kiest die geschikt is voor streaming, maar die ook veilig is. Ook als je deze voor andere doeleinden gebruikt wil je zeker weten dat het goed geregeld is qua privacy.

NordVPN is een van de beste providers om Netflix mee te kijken, mede vanwege de snelle streaming servers. Ben je nog niet overtuigd, lees dan eerst de uitgebreide NordVPN review.

2. Download de VPN app of browser extensie

De meeste grotere VPN-providers bieden meerdere apps aan die je kunt gebruiken om de VPN-verbinding te maken. Of dat nu op je mobiele telefoon, je tablet of laptop is. 

Kijk je netflix op een device, dan is het installeren van een app voor jou waarschijnlijk de beste optie. Log je in bij Netflix vanuit een webbrowser, dan is de browser-extensie ook een goede optie als de VPN-provider deze aanbiedt. Kijk je liever met de voeten omhoog ? Kies dan voor het installeren van de VPN op je router.

3. Verbind met de juiste server

Heb je een VPN-abonnement en deze ingeschakeld? Top, dan gaan we nu verbinden met de juiste server om de film of serie van jouw keuze te ‘deblokkeren’. Voor The Office kun je kiezen uit één van deze landen:

 • Canada
 • De Verenigde Staten
 • Australie
 • IJsland
 • Zuid-Afrika
 • Zweden
 • Het Verenigd Koninkrijk
 • Japan

Via de app kun je eenvoudig switchen van server locatie

4. Ga naar Netflix

Je hebt toch wel een Netflix abonnement toch? Die stap slaan we voor nu over. Zorg ervoor dat je met één van bovenstaande landen bent verbonden via de VPN en log vervolgens in bij Netflix.

Zoek naar ‘The Office” en check of deze afspeelt. Zo ja, mooi! Zie je de volgende melding: “You seem to be using an unblocker or proxy”? Dan kun je de volgende dingen proberen:

 • Probeer te verbinden met een andere server, of een server in een ander land en probeer het opnieuw.
 • Probeer met de VPN ingeschakeld een film of serie te bekijken die je wel in je eigen land zou moeten kunnen bekijken.

Werkt het nog niet, dan hoop ik dat je een degelijke VPN-provider hebt gekozen want Netflix is erg actief om toegang via VPN’s te blokkeren. Met sommige providers lukt het namelijk helemaal niet. 

Deze melding zie je ziet wanneer Netflix je VPN blokkeert

Ik kan mijn film of serie helemaal niet vinden?

Netflix probeerde in het verleden actief de toegang via VPN-verbindingen te verbreken, maar kiest tegenwoordig voor een andere tactiek. Mogelijk kun je wel gewoon met een VPN inloggen bij Netflix, maar worden de titels die je in jouw land niet kunt kijken door Netflix geblokkeerd. Ook als je bijvoorbeeld via een Amerikaanse server verbindt. De enige optie is dan om een andere VPN-provider te proberen. Of als je handig bent met Python, bekijk dan zeker deze tread of check deze Github repo.

 

You may also like

Reacties zijn gesloten.

More in:Tips