Ben je op zoek naar een VPN van eigen bodem, met een Nederlandstalige support? Of wil je vanuit huis een veilige verbinding maken met kantoor? Dan is Goose VPN wellicht de VPN voor jou. De provider van Nederlandse bodem, die ook business abonnementen aanbiedt. In deze review kijk ik uitgebreid naar de features en redenen om voor deze VPN te kiezen.

Overtuigd van Goose VPN? Klik van op een van de links in onderstaande review voor extra korting op je abonnement. Daar steun je ook meteen het onderhoud van deze website mee. Lees meer.

Laatst geupdate: 25-4-2021

Overzicht van alle features

Hoofdkantoor gevestigd in Dordrecht (NL)
Website goosevpn.com/nl
Aantal server locaties 25 landen
Aantal servers 100+
Netflix met VPN Ja
Ondersteuning voor Windows, Mac, iOS, Android, Linux
Browser plugins
Torrents toegestaan Ja (op bepaalde servers)
Onion/TOR over VPN Ja
Versleuteling AES-256
Verbindingen OpenVPN, L2TP/IPSec, PPTP, IKEv2
Support 24/7 Nederlandse support (mail)
Logs bijgehouden Geen/minimaal (met kanttekeningen)
Prijs Vanaf €9,99/maand (GOOSE VPN Basic)
Gratis versie/uitproberen Nee (wel 30 dagen geld terug)
Betaal met iDeal, Creditcard of Paypal

Hoe snel is Goose VPN?

Voor gebruik in Nederland is de snelheid van Goose VPN over het algemeen prima voor alledaags gebruik en streaming. Ben je echter een fanatiek streaming-fanaat dan zijn NordVPN en Surfshark wellicht een betere optie, omdat Goose VPN minder hoge snelheden haalt dan de concurrentie. Hoe snel de verbinding bij jou thuis is, hangt mede af van factoren als je huidige internet-snelheid, router en bekabeling.

Er lijkt wel wat verschil in snelheid tussen de verschillende Goose VPN servers, zeker als deze zich wat verder van jouw locatie bevinden. En de snelheden liggen lager dan bij de (grotere) concurrenten. Fijn is wel: ook bij Goose VPN zijn er geen max. aantal verbindingen. Je kunt dus al je apparaten in huis tegelijk verbinden met hetzelfde abonnement.

Houd Goose VPN logs bij?

Goose VPN houdt geen IP-adressen en logs bij van je internet activiteit wanneer je met hun servers bent verbonden. In tegenstelling tot de grotere VPN-providers is het bij Goose VPN echter niet mogelijk om met cryptocurrency te betalen, dus de provider heeft in ieder geval je IP-adres en rekeningnummer wanneer je bent geregistreerd. In de Nederlandse privacyvoorwaarden lezen we dat er ook gegevens worden verzameld over het werkelijke bandbreedte-gebruik. Mocht het je lukken om meer dan 1% van de gehele Goose bandbreedte te gebruiken, dan kickt de fair-use policy in en kun je een mailtje verwachten of je Netflix al hebt uitgekeken of dat je wilt bijbetalen.

Omdat Goose VPN een Nederlandse provider is en daarmee onder het Nederlandse recht valt, bestaat er altijd een mogelijkheid dat er op gerechtelijk bevel alsnog kan worden verzocht om logs van je bij te houden. Ik ben benieuwd hoe ze ervoor zorgen dat bijvoorbeeld Stichting Brein geen inzage kan krijgen in je download-activiteit als ze dat via de rechter afdwingen, al beloofd Goose VPN plechtig dat ze daarna niet meewerken.

Wel hebben wij ons, net als ieder bedrijf, ons te houden aan de regels van overheidsinstanties. Als een overheidsinstantie een gebruiker van GOOSE VPN verdenkt van criminele activiteiten (denk hierbij aan terrorisme) kunnen wij van deze specifieke gebruiker een log bij gaan houden. Aan copyright partijen zoals Stichting Brein werkt GOOSE VPN nooit mee.

Wat kan ik streamen met Goose VPN?

Netflix

Netflix voert een vrij agressief beleid tegen het gebruik van een VPN, maar ook met Goose VPN is Netflix kijken geen probleem. Goose VPN heeft aparte streaming servers, dus het kan zijn dat je handmatig moet switchen als je problemen met een stram ervaart. Wanneer je verbindt met de servers in de VS, UK, Canada of Japan dan heb je beschikking tot de Netflix-bibliotheken met de meeste content.

Overige streaming diensten

Het kan zijn dat ik niet op de juiste “streaming” server zat, maar het lukte mij vooralsnog niet om Amazon Prime, Disney+ of BBC iPlayer aan de praat te krijgen met Goose VPN.

Apps

Goose VPN biedt apps voor de meest gangbare devices en besturingssystemen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld NordVPN, heeft Goose VPN geen beperking aan het max aantal verbindingen. Je kunt dus letterlijk op iedere laptop & telefoon in je familie de app afzonderlijk installeren. Dat is fijn als je het instellen van VPN op je router teveel moeite vind.

Interessant detail, is dat je met je Facebook en/of Google accounts kunt inloggen bij de Goose VPN-apps. Wel makkelijk, maar de vraag is of het vanuit privacy-oogpunt ook een goed idee is.

Interessant: login met Facebook en Google

Windows, macOS en Linux

De apps van Goose VPN werken vrijwel hetzelfde. Je kunt automatisch laten verbinden met de beste server op basis van je locatie. Of je kiest voor een beschikbare server uit de lijst. Het P2P-icoontje naast de server geeft aan of downloaden op deze server is toegestaan. Een Play button-icoontje geeft aan of het om een streaming geoptimaliseerde server gaat.

In het instellingen menu kun je ervoor kiezen om het verzamelen van crash-logs naar Surfshark uit te schakelen, mits je deze niet wilt delen.

De Goose VPN app voor Windows

Instellingen op Windows: Automatisch de VPN laten verbinden & Kill Switch

Direct een support ticket indienen vanuit de app

 

Android en iOS

Goose VPN heeft een gloednieuwe app uitgerold voor iOS. Het is mogelijk om de app automatisch de beste verbinding te laten kiezen op basis van je locatie en om een ’trusted’ network aan te geven. Stel: je wi-fi netwerk thuis is al verbonden met een VPN omdat je deze via je router hebt ingesteld. De app hoeft dan niet automatisch verbinding te maken wanneer je overschakelt van je 4G-provider naar je wi-fi. Je kunt de app instellen om dan niet te verbinden met de VPN wanneer je wi-fi netwerk wordt herkend.

De Android-app heeft al een tijdje geen visuele update meer gehad en oogt zeker naast de nieuwe iOS versie een beetje gedateerd. Je hebt dan ook minder features tot je beschikking met een Android-device: deze zijn gelijk aan de desktop features. Tijd voor een update Goose VPN?

Je vind de apps in de Apple Store & Google Play Store.

De nieuwe iOS-app herstelt nu ook automatisch de VPN-verbinding

De app voor Android oogt wat gedateerd naast die voor iOS

Goose VPN maakt onderscheid tussen aparte P2P en streaming servers

Geen Chrome extensie?

Op het moment van schrijven lijkt het erop dat de Chrome browser-plugin niet (meer) vindbaar is in de Chrome Store en ook op de Goose VPN website is de pagina onvindbaar. Ik heb een vraag uitstaan bij het Goose Team met de vraag of de plugin wel/niet meer ondersteund wordt.

Werkt Goose VPN op mijn router?

Goose VPN biedt op haar website handleidingen aan om je router te configureren. Heb je nog het standaard modem/router van je provider of een heel goedkoop merkt? Dan is een upgrade wellicht de moeite waard.

Bekijk voor de Nederlandse handleiding om je router te configureren ook onze sectie met handleidingen.

Beveiliging/protocollen

Je kunt bij Goose VPN kiezen uit de volgende protocollen:

 • OpenVPN
 • IKEv2 (minder veilig dan OpenVPN)
 • L2TP/IPsec (minder veilig, beter niet)
 • PPtP (veel minder veilig, beter niet)

Via de instellingen in de apps kun je switchen van protocol. Goose VPN is een van de weinige providers die standaard nog het PPTP en L2TP/IPsec protocol ondersteund.

Servers

Goose VPN biedt ruim 100 servers in 25+ landen. En daarnaast maar liefst 25 servers in Nederland; het is tenslotte een Nederlandse VPN.

Check de volledige lijst met server-locaties op de website van Goose VPN.

Het is niet duidelijk of Goose VPN daadwerkelijk in ieder land een server heeft staan (lijkt mij haast niet) of dat het gebruik maakt van ‘virtuele servers’. Goed om nog eens bij ze na te vragen.

Kill-switch

Goose VPN biedt een kill-switch aan die je kunt gebruiken om het internet-verkeer automatisch te blokkeren wanneer de VPN-verbinding onverwachts onderbroken wordt. Laat vooral de Kill Switch aan staan, want volgens de handleiding van Goose (en mijn eigen ervaring) loopt de app soms vast wanneer je de verbinding uitschakelt. Niet ideaal, maar browser zonder VPN ook niet.

Cyber Alarm scant je internetverkeer

Goose VPN claimt met haar nieuwste feature ‘Cyber Alarm’ je sneller op de hoogte te kunnen brengen van mogelijke online dreigingen, ten opzichte van een traditionele virusscanner. Tijdens het surfen  krijg je een melding zodra er een virus of malware wordt gedetecteerd. Het handige dashboard geeft je daarnaast een wekelijks en maandelijks overzicht van alle bedreigingen. Een unieke feature en een type service die steeds meer VPN providers anno 2021 gaan aanbieden, als extra stukje beveiliging.

Support

Goose VPN biedt de volgende support mogelijkheden mocht je assistentie nodig hebben bij je abonnement of het instellen van de VPN-verbinding op jouw device:

 • 24/7 mail support
 • Online support center (FAQ)

Er is overigens ook een telefoonnummer, maar dat kunt je niet bellen voor support vragen: wat mij betreft een gemiste kans.

P2P & Torrents

Het gebruik van Torrents en diensten als Popcorn Time kan tricky zijn. Je wilt dus zeker weten dat je VPN-verbinding de nodige privacy biedt. Goose VPN biedt beveiliging tegen het lekken van je DNS en WebRTC.

Goed om te weten:P2P en Torrents zijn alleen toegestaan op de servers die gemarkeerd zijn met een “P2P’ icoon. Wanneer je toch op een andere Goose VPN server gaat downloaden, dan kan je abonnement worden stopgezet (aldus de gebruiksvoorwaarden). Die kleine lettertjes heb ik nog niet eerder gelezen, maar net vreemd als je beseft dat downloaden van Auteursrechtelijk materiaal sinds 2014 illegaal is in Nederland.

Goose zakelijk

Normaal besteedt ik ergens in de review ook aandacht aan speciale features, maar Goose VPN houdt het liever simpel. Helaas dus geen Wireguard of dedicated IP-adres. Maar heb je toevallig een eigen bedrijf of bedrijfsnetwerk, dan heeft Goose wellicht iets leuks voor je: VPN voor de zaak. Handig als je in 1 keer een VPN-netwerk wilt instellen op alle vaste en mobiele apparaten van alle medewerkers.

Features van Goose zakelijk zijn:

 • Eén account voor alle medewerkers
 • Teambeheer en administratie van accounts
 • Malware detectie
 • Een persoonlijke accountmanager
 • Prioriteitsondersteuning

Meer info over Goose zakelijk vind je op: zakelijk.goosevpn.com

Abonnementen

Goose VPN heeft recent haar abonnementen aangepast en kent nu nog maar twee smaken: het VPN Basic Abonnement en VPN Pro (met Cyber Alarm). Betaal je per jaar, dan bespaar je ruim €60 euro.

 • 1-jaar GOOSE VPN Basic 
 • 1-jaar GOOSE VPN Pro

Beide abonnementen bieden een gratis proefperiode van 7 dagen. Ben je na 30 dagen niet tevreden, dan kun je het abonnement annuleren en krijg je het geld terug.

Voor de laatste updates & exclusieve acties en korting: check vooral ook de laatste deals pagina.

Conclusie: is Goose VPN de beste keus voor jou?

Goose VPN is een heerlijk simpele en oerhollandse VPN. Ideaal voor bijvoorbeeld je moeder, zodat ook zij veilig online kan surfen. En heeft ze een keer problemen met de verbinding, kan ze gewoon de Nederlandse klantenservice mailen (in plaats van jou).

Qua privacy is het wel een nadeel dat Goose VPN door een Nederlandse rechter of zelfs de AIVD gesommeerd kan worden om logs bij te houden en/of te overhandigen mocht daar aanleiding voor zijn. Nu kun je argumenteren dat je internet-provider dat ook kan, maar om dat te verhullen gebruik je nou juist die VPN. Goose VPN is dan ook geen ideale VPN-provider om je privacy mee te verhullen.

Wil je toch liever iets meer privacy? Bekijk dan zeker ook de reviews van NordVPN en Surfshark.

GOOSE VPN

7.5

Goose VPN is een echte no-nonsense provider van Nederlandse bodem, met Nederlandse klantenservice. Echter, qua privacy en netwerk zijn er wel wat kanttekeningen te plaatsen. Zoek je een VPN die eenvoudig in gebruik is voor alledaags internetgebruik? Dan biedt Goose VPN meer dan genoeg functionaliteit. Zijn streaming en privacy voor jou belangrijk, dan zijn er betere alternatieven.

De pluspunten
 • Nederlandse klantenservice & ondersteuning
 • Apps zijn eenvoudig in gebruik
 • Onbeperkt aantal verbindingen
 • 30 dagen bedenktijd
 • Biedt ook een zakelijk abonnement
De minpunten
 • Apps bieden beperkte features
 • Servers vallen onder NL jurisdictie
 • Beperkt aantal servers
 • Lagere snelheden dan bij de concurrenten
 • Streaming niet altijd probleemloos
 • Geen WireGuard-protocol

Onze Review

Snelheid 7
Beveiliging 6
Features 6
Gebruiksgemak 7
Prijs 8.5
Servers 6.5
Add Your Review

Jouw Review

Rate the product

Be the first one review on this article

You may also like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Providers