VPN HandleidingenTips

Bridge-modus inschakelen voor Ziggo/KPN/Telfort router

Wat is bridge-modus?

De standaard modem/router van je provider heeft vaak maar beperkte opties als het gaat om beveiliging, DNS-instellingen en het instellen van bijvoorbeeld VPN. Je kunt dan een extra router achter die van je provider plaatsen met meer functies. Bij het gebruik van een nieuwe router blijf je deze gebruiken, maar worden de router-functies uitgeschakeld en alleen nog het ingebouwde modem gebruikt. Dit noemen we “bridge-modus”.

Goed om te weten: in bridge-modus werkt nog maar 1 LAN poort. Hierop sluit je de nieuwe router aan. Wi-fi en eventuele hotspot-functies werken niet meer. Ook zal de ingebouwde firewall (indien aanwezig) uitgeschakeld worden. De nieuwe router neemt deze taken over.

Update 18-10-2020: Telfort handleiding toegevoegd

Bridge-modus instellen

Bij sommige routers gaat de instelling vanzelf, maar het kan zijn dat je provider dit op afstand moet uitschakelen. Vaak moet je ook de router resetten nadat de modem in bridge-modus is gezet.

Klik op de logo van jouw provider om de handleiding te openen (opent in nieuwe pagina):

Ga naar de Ziggo-website

Ga naar de KPN-website

Ga naar de Telfort-website

Geen KPN, Ziggo of Telfort abonnement? Of kom je er niet uit? Neem dan (telefonisch) contact op met je internetprovider voor assistentie. Vaak kunnen/moeten zij dit op afstand voor je instellen.

You may also like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *